O NAS

 

Naše poslanstvo je iskanje najslastnejšega sladoleda. V butični gelateriji na Dvornem trgu 1 vsak dan ponujamo izbor vrhunskih svežih, izključno naravnih ter po tradicionalnih recepturah italijanskih mojstrov ročno izdelanih kremastih gelatov, osvežilnih sorbettov, vitaminskih bomb juicettov ter ledenih siciljanskih granit.

Naši sladoledi v duhu večstoletne gelatierske tradicije (ali pa prav zaradi nje) ne vsebujejo dodanih arom, barvil in konzervansov ter sadnih, mlečnih in ostalih  predpripravljenih baz.

Radi eksperimentiramo, razvijamo in čaramo: ne ustavljamo se le pri klasičnih okusih, temveč pogumno - za drzne in predane gurmane - izumljamo vedno nove, presenetljive in nenavadne kombinacije.

 

 

 

 

Sestavine skrbno izbiramo ter obenem podpiramo predvsem lokalne pridelovalce, kjer in kadar je mogoče tudi tiste z ekološkim in/ali fair traide certifikatom. Sezonsko sveže sadje, zelišča in zelenjavo (saj se nihče več ne boji zelenjave, kajne?!)  kupujemo neposredno  na domačijah, ki se raztezajo od Istre do Prekmurja.

Eksotični kraljici vsake prave gelaterije, božanska čokolada ter opojna vanilija, prihajata iz plantaž s poreklom Dominikanske republike, Tahitija, Ekvadorja, Madagaskarja in Mauriciusa, oreščki pa iz kontrolirane pridelave manjših kmetovalcev širom po svetu.

K vrhunskemu okusu pripomoreta tudi polnomastno nehomogenizirano mleko in smetana kravic, ki se pasejo na podalpskih pašnikih.

Ostalo pa naj ostane skrivnost naše gelatijerke, ki svoje znanje nenehno nadgrajuje pri vodilnih svetovnih mojstrih sladoleda in potem dan za dnem vse dni v tednu ustvarja alkemijo ledenih okusov.